Velgen stralen en coaten

Zijn uw velgen niet meer mooi door bijvoorbeeld, oxidatie, krassen, stoeprandschade enz. Dan kunnen wij de velgen opnieuw stralen en poedercoaten.

Velgen stralen en coaten
Als de lak van de velg niet met stralen verwijderd kan worden, dan is ontlakken noodzakelijk. Bij Velgenservice.com doen we dit chemisch en niet thermisch zoals sommige andere bedrijven. Thermisch ontlakken zorgt er namelijk voor dat de velgen hun hardheid/stijfheid verliezen. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Vervolgens worden de op te knappen velgen gestraald met glasparels. Door deze mechanische bewerking krijgt het oppervlak een structuur voor een betere hechting van de volgende stap.

De basis poeder laag zorgt voor bescherming van uw velgen en maakt kleine oneffenheden onzichtbaar. Wij coaten in 4 lagen met UV bestendige poeders in een oven die niet warmer is dan 180 graden.

Als laatste wordt de kleurlaag en de blanke laklaag (hoogglans of mat) gepoederd. De blanke laklaag dient als eerste beschermlaag tegen weersinvloeden, remstof en pekel. De kleurlaag kan in vele gewenste kleuren: grijs, zilver, zwart, wit, rood, goud, antraciet of chromelook. Vele ral kleuren zijn mogelijk. Vraag naar de exacte mogelijkheden.

Poedercoaten van uw velgen is op dit moment de sterkste vorm van coating voor uw lichtmetalen, alluminium of stalen velgen. Andere voordelen zijn:

  • Zeer goed weersbestendig, u kunt heel de winter doorrijden met gecoate velgen zonder problemen met pekel
  • Zeer goed kras- en stootvast
  • Vaak een langere levensduur dan het spuiten van velgen en tegenwoordig met de nieuwe technieken veel strakker dan vroeger

Kosten velgen stralen en coaten
De kosten voor het stralen en coaten zijn vanaf € 300,- per set. Deze werkzaamheden voeren we zowel uit voor particulieren als voor bedrijven. Neem contact op via het formulier of bel direct 06 – 110 113 54 voor een prijsopgave op maat.
Bij velgenservice.com bent u verzekerd dat uw velgen de aandacht krijgen die nodig is.

Bekijk voorbeelden: