Velgen polijsten

De velgen bepalen het aanzicht van uw auto. Vooral gepolijste velgen zijn vaak blikvangers door hun glimmende uiterlijk. Het komt vaak voor dat door weersinvloeden de gepolijste randen/velgen geoxideerd zijn. Het “weer” zit dan in de velgen. Velgenservice.com kan deze velgen weer hoogglans polijsten of draaien op de volgende manieren:

  1. De randen worden gepolijst en hier wordt een speciale coating op aangebracht. Deze beschermcoating van teflon is speciaal ontwikkeld voor velgen en blijft ongeveer een jaar zitten.
  2. We kunnen de velgranden/velgen weer opnieuw polijsten en in de blanke lak spuiten.
  3. Of we polijsten de randen en er wordt niets op de velgen aangebracht.(u moet dan zeer regelmatig de velgen poetsen)
  4. Ook is het mogelijk dat wij de randen met onze CNC machine draaien. Hierdoor ontstaat een draaipatroon waarbij de velgrand ook gaat blinken.

Wat erg goed werkt is de speciale beschermcoating aanbrengen op de gepolijste velgranden of op de hele velg. De coating is onzichtbaar en er hecht geen vuil en remstof aan. Het water loopt er zo vanaf. Wij hebben dit uitvoerig getest in samenwerking met onze fabrikant. De coating blijft ongeveer een jaar zitten en werkt erg goed. Prijzen vanaf € 15,- per velg.

De blanke lak zal bij optie 2 niet altijd optimaal op gepolijst aluminium hechten. Bij kleine beschadigingen zoals steenslag op de randen zal er weer oxidatie of vlekken kunnen vormen.

Als er niets op de gepolijsten randen wordt aangebracht dan moet u zelf de velgenranden goed schoon houden en regelmatig poetsen. Gebruik voor het schoonmaken een goede autoshampoo van bijvoorbeeld Sonax en geen agressieve velgenreiniger.

Bekijk voorbeelden: