Kromme velgen richten (uitdeuken)

Kromme, beschadigde, ingedeukte of verbogen velgen zorgen voor veel schade aan de auto. Of dit nu voor een Audi, Mercedes, Porsche, BMW of Opel, Kia of Renault geldt. De schokbrekers, topmounts en wiellagers zullen harder slijten en sneller kapot gaan. Bovendendien slijten de banden op een verkeerde wijze.

Het richten van velgen gaat met een speciale richtmachine die de plaats van de deuk verwarmd. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de velg scheurt. In sommige gevallen scheurt de velg toch. Dit kan helaas niet worden voorkomen. Gelukkig is het ook niet erg aangezien wij deze scheur kunnen TIG-lassen. De las is vaak sterker dan het materiaal van de velg zelf. Mocht er een haarscheur inzitten dan komt dit zeker naar voren tijdens het richten.

Niet iedere velg is te richten. Als de schade te ernstig is, dan is het verstandiger en veiliger om een andere velg aan te schaffen. Wij kunnen dit beoordelen als we de velg hebben gezien en gecontroleerd op onze machines.

Hoe is te merken dat uw velgen krom zijn en dat u ze moet laten richten?

  • Uw stuur trilt: voor velg is krom
  • Uw stoel trilt: achter velg is krom
  • Uw auto hobbelt
  • Uw auto trekt naar links of rechts (dit kan met de uitlijning te maken hebben maar ook met een velg die krom is)

Kosten velgen richten
Heeft u een deuk in uw velg of is deze krom, dan kunnen wij uw aluminium, stalen of lichtmetalen velgen richten in onze werkplaats in Brabant. De prijzen zijn vanaf 45,- eur. Neem voor het maken van een offerte op maat contact met ons op. Of bel direct 06 – 110 113 54. Wij helpen u graag verder.

Kijk voor de kosten van alle andere diensten op onze tarieven pagina. Alle werkzaamheden verrichten wij voor zowel particulieren als ook voor bandenspecialisten, autobedrijven en dealers. Kom naar Velgenservice.com.