Glansdraaitechniek (Glans Draaien)

Steeds meer auto’s hebben standaard (deels) afgevlakte velgen. In het verleden konden deze velgen niet worden gerepareerd. Het zogenaamde roterende beeld zou niet meer te herstellen zijn, de enige oplossing was: om het wiel te repareren en daarna met een kleur te bespuiten.

Tegenwoordig kunnen de velgen volledig worden gerestaureerd door middel van glans draaien. Met een CNC gestuurde draaibank worden de velgen volledig uitgelezen.

Met zeer nauwkeurige computergestuurde antennes worden de velgen ingescand. De computer slaat de omtrek van de velgen op en schrijft vervolgens een optimalisatieprogramma speciaal afgestemd op de velgen via de software. Het glans draaien kan beginnen.

Nadat het optimalisatieprogramma in het CNC-systeem is geladen kan de machine beginnen met het glans draaien, de velgen nauwkeurig afdraaien van het ruwe draaibeeld naar het spiegeleffect, tot op 1000 mm nauwkeurig totdat de velgen geheel onbeschadigd is. Uiteindelijk worden de velgen voorzien van een nieuwe laklaag voorzien en zijn ze weer hersteld!

Wilt u graag een offerte op maat? Neem dan contact met ons op voor reparatie van uw beschadigde velgen. Of bel direct 06 – 110 113 54.

Bekijk voorbeelden: